logo
 
 
Nieuws

 

Nieuws en mededelingen

 

28-11-2018: In het weekend van 24 en 25 november 2018 werd de eerste districtsfinale 5-pins gehouden. Met 8 deelnemers een leuk begin. Marco Wolfs - begin dit jaar als 3e geëindigd bij het NK 5-pins en dit najaar als 5e en daarmee ook deelnemer voor het EK in Brandenburg - had deze finale grondig voorbereid. Spelregels waren van te voren aan de deelnemers uitgereikt. Ook hoe te schrijven en arbitreren was doorgenomen. Het spel - een combinatie van carambolebiljart, snooker en taktiek - was boeiend. Een beetje geluk is ook nodig. Raak met je eigen speelbal een kegeltje en alle vergaarde punten gaan naar de tegenstander. Gespeeld werd in sets (best of 3). Dat Marco het toernooi ging winnen, stond van te voren al eigenlijk vast. Alleen Harry Peters wist hem een set af te snoepen. Zie uitslag.

Tenslotte een aantal foto's bij de prijsuitreiking, waarbij elke deelnemer ook nog een setje kegels in ontvangst mocht nemen.

p22 p30 p48
p24 p36 p65

 

13-09-2018: Op zaterdag 18 augustus was weer het jaarlijks treffen tussen arbiters en bestuur, ditmaal in café De Sjmiëd te Oost-Maarland.
Deze middag stond in het teken van 5-pins. Na gedegen uitleg door Marco Wolfs speelden we de gehele middag dit interessante spel, dat uiteindelijk en ongeslagen werd gewonnen door Harry Peters. Hij kreeg dan ook uit hande van Jean Cleber de Jean-Cleber-wisseltrofee uitgereikt.

jcwt2018

 

04-09-2017: Op zaterdag 19 augustus heeft het jaarlijks onderonsje tussen districtsbestuur en arbiters van ons district plaatsgevonden in café De Greune Mert. Er werden op de 4 biljarttafels 4 verschillende spellen gespeeld. Honderden, 5Ball, 20 over rood en kikkeren. Leuk voor wie ook zo iets wil organiseren. Na afloop wist Wilco als kersvers bestuurslid beslag te leggen op op de Jean-Cleber wisselbeker, maar vraag niet hoe die uitslag berekend is. Tevens werden onze oud-bestuurleden Yvonne en Cor nog eens extra in het zonnetje gezet en door onze nieuwe voorzitter Rob bedankt voor de jarenlange vrijwillege inzet voor ons district.

wcjc ceny